De referentievideo: TransportMaster & Mandersloot

Dat (potentiële) klanten onderling over uw bedrijf praten is een feit. Dat u liever positieve dan negatieve feedback krijgt is ook een feit.

Jeffrey Gitomer is een bekende business trainer en spreker uit Florida. Hij onderzocht hoe belangrijk het is dat klanten positief over uw bedrijf zijn. Conclusie van zijn onderzoek:

* Mensen spreken met drie anderen indien u goed werk afleverde.
* Mensen spreken met tien anderen indien u een uitzonderlijke service geboden hebt.
* Mensen spreken met vijfentwintig anderen als een een slechte service geboden hebt.
* Mensen spreken met vijftig anderen indien u een bedroevende na-service verzorgd.

Bron: Verkopers online

Indien klanten niet tevreden over u zijn, wordt de onvrede vaak via social media geventileerd. Denk aan de vele Facebook- of Twitterberichten die kritisch zijn richting een dienstverlener. Maar wat als een klant wel tevreden is? Hoe draagt u die boodschap dan uit?

Fritz Media bedacht samen met een paar opdrachtgevers hoe ze juist de positieve ervaring van hun klanten als basis voor een successtory konden gebruiken. Immers, als je tevreden klanten hebt die dankbaar gebruik maken van uw diensten, waarom draagt u dat dan niet uit? Een betere vorm van reclame is er niet. 

Fritz Media maakt videos voor bedrijven op locatie bij hun klanten. Daarbij komt onder andere naar voren hoe de klant de dienstverlening ervaart. Naast dat de klant in the picture komt, kan het bedrijf aantonen hoe tevreden die klant is. Zo’n video is daarnaast uitermate geschikt om nader uitleg te geven over de geleverde diensten of product(en), uit monde van een tevreden klant. En dat in één video. 

TransportMaster, softwarehouse binnen de transportsector, heeft samen met klant Mandersloot Fritz Media een korte video laten maken waarin op locatie bij Mandersloot uitgelegd wordt wat de voordelen zijn van de software van TransportMaster.